Instructor/Sommelier:   Michel Bourgois

Duration: 2 hours

Date: Thursday October 16th, 2025

Course Description

Join us for a guided tasting and deep dive into the most talked-about wines in the industry today. From amber-hued orange wines to naturally fermented reds and fizzy, unfiltered pet-nats, you'll discover what sets these trendy styles apart—and why they’re showing up on every cool wine list. This workshop includes a tasting of 5 unique wines, light snacks, and practical tips on how to enjoy and pair these unconventional bottles. Whether you’re a curious beginner or a seasoned sipper, come expand your palate in a fun, relaxed setting.

Participez à une dégustation guidée et plongez dans l'univers des vins les plus tendance du moment. Des vins orange aux reflets ambrés, aux rouges naturellement fermentés et aux pét-nats (pétillants naturels) légèrement troubles et effervescents, vous découvrirez ce qui rend ces styles uniques et pourquoi ils s’imposent sur les cartes des meilleurs bars à vin. L'atelier comprend la dégustation de 5 vins singuliers, des amuse-gueules et des conseils pratiques pour mieux apprécier et accorder ces bouteilles non conventionnelles. Que vous soyez un débutant curieux ou un amateur averti, venez élargir votre palais dans une ambiance conviviale et décontractée.

An exciting, sensory-rich introduction to unconventional wines that are gaining popularity in wine bars and on store shelves. This workshop demystifies orange wines, natural wines, pet-nats, and other "hipster" trends—explaining what they are, how they’re made, and why they matter.

  • Classes include a mix of chef demonstrations, independent work, and hands-on group cooking.
  • Participants may not make every menu item listed.
  • Open to ages 16+

For more information:

819-778-2270 ext. 2803

sricci@cegep-heritage.qc.ca